عصر کرد

آخرين مطالب

حکم شهید همت برای فرماندهی کاک عمر | خودش با آب یخ وضو می گرفت، اما برای سربازانش آب گرم می‌کرد مقالات

حکم شهید همت برای فرماندهی کاک عمر | خودش با آب یخ وضو می گرفت، اما برای سربازانش آب گرم می‌کرد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سال‌ها پیش اما امتحان سخت‌تر بود! دشمن واحدی داشتیم از تمام جهان. وقتی موضوع تجاوز به خاک میهنمان پیش آمد. همه برای دفاع رفتند از شیعه و سنی و مسیحی و زرتشتی با رژیم بعث و همدستانش مبارزه کردند. ما هم در این گزارش سراغ فرزند شهیدی رفتیم از برادران اهل سنت‌مان. «رضا کرد بهمن» هم‌محله‌ای ما در محله مجیدیه خاطره‌های زیادی از رشادت‌های پدرش و دوستی و وحدت ادیان و مذاهب در این محله برایمان تعریف می‌کند.
  نماز شب را ترک نمی‌کرد جنگ، شیعه و سنی نمی‌شناخت! وقتی پای تجاوز به کشور در میان باشد هر ایرانی آزاده‌ای با هر دین و مذهبی سلاح در دست می‌گیرد و در برابر دشمن قد علم می‌کند. شهید «عمر کرد بهمن» پدر رضا کرد هم دلاور مردی از برادران اهل سنت بود. مردی که وقتی از رضا می‌خواهم خصوصیات پدر را برایمان توصیف کند، بی‌اختیار چشم‌هایش را می‌بندد و لب به سخن باز می‌کند. می‌توانی از پشت پلک‌هایش هم بخوانی که از اسطوره زندگی‌اش حرف می‌زند. با اینکه در زمان شهادت پدر فقط 7 سال داشته اما خیلی از وقایع را به خاطر دارد.
گاهی هم از حافظه خانوادگی‌شان برای یادآوری خاطرات کمک می‌گیرد و می‌گوید: «پدر در سال 1331 در شهر نودشه که در نزدیکی پاوه قرار دارد به دنیا آمد. نودشه شهر آبا و اجدادیمان و یکی از مناطق مرزی و استراتژیک زمان جنگ بود. آنجا همه او را «کاک عمر» صدا می‌کردند. پدرم علاوه بر اینکه استاد ریسندگی و بافندگی بود، ورزشکار هم بود و من از کشتی گرفتن‌ها و وزنه‌برداری‌هایش خاطرات روشنی در ذهن دارم. بسیار با ایمان بود و پایبند به مروت و مردانگی. چندی پیش ملاقاتی با سردار سرتیپ شادمانی داشتم که از همرزمان و نزدیکان پدرم بودند. ایشان می‌گفتند که من حاضرم در روز قیامت شهادت دهم، شهید کردبهمن هرگز نماز شبش ترک نمی‌شد.»
به ما درس عدالت می‌داد یادم هست من و برادرهایم همیشه برای اینکه بتوانیم یک شب را با پدر در پایگاه فرمانده‌ای بگذرانیم به ایشان اصرار می‌کردیم. من از 2 برادر دیگرم کوچک‌تر بودم و پدر تصمیم گرفت یک بار 2 برادر بزرگ ترم را با خود به پایگاه ببرد. در واقع در همان اواخر که به منطقه رفت برادرانم را با خود برد. آنها شب را در یکی از سنگرها ماندند، جایی که پر بود از قوطی کنسروهایی که برای رزمنده‌ها فرستاده می‌شد. این‌طور که شنیده‌ام، برادرم «سیروان» یکی از قوطی کنسروها را باز و شروع به خوردن می‌کند که پدرم سر می‌رسد، قوطی کنسرو را از دستش می‌گیرد و می‌گوید «اینها سهم رزمندگان است.» سیروان شروع می‌کند به گریه کردن. آخر فقط 9 سالش بود.
پدرم اما توجهی نکرده و وقتی گریه‌هایش تمام می‌شود به او می‌گوید: «آن قوطی کنسرو سهم تو نبود.» تا اینکه یکی از رزمنده‌ها خودش جلو آمده و غذایش را با سیروان تقسیم می‌کند. پدرم با این کارها از همان کودکی به ما عدالت را یاد می‌داد. یعنی همه درس‌هایش همین‌طور عملی بود. عادل، صفتی بود که همه اهالی شهر به پدرم می‌دادند. یادم هست اگر ما در زمان کودکیمان به اقتضای سن و سال کار اشتباهی می‌کردیم، همه به ما می‌گفتند شما پسر کاک عمری نباید این کارها را انجام دهی.»
برای سربازانش آب گرم می‌کرد همرزمانش می‌گفتند با اینکه فرمانده عملیات بود اما بسیار خاضعانه با سربازانش رفتار می‌کرد و نسبت به آنها همیشه احساس مسئولیت داشت. این خاطره را یکی از سربازان برای عمویم تعریف کرد. می‌گفت پدرم صبح‌ها همه سربازان را برای نماز صبح از خواب بیدار می‌کرد. منطقه نودشه یک منطقه سرد و کوهستانی با راه‌های صعب‌العبور بود. وضو گرفتن با آن آب‌های یخ بسته کوهستان کار آسانی نبود اما پدرم زودتر از همه بیدار می‌شد و خودش برف‌ها را در قابلمه می‌ریخت و آنها را گرم می‌کرد تا سربازانش راحت‌تر وضو بگیرند.
وقتی به او می‌گفتند: «فرمانده شما وضو نمی‌گیرید؟ ‌» می‌گفت: «من وضویم را گرفته‌ام.» آن سرباز تعریف می‌کرد که یک شب با هر زحمتی که بود تا نماز صبح بیدار ماندم و فرمانده را زیر نظر گرفتم. دیدم زودتر از همه بیدار می‌شود و می‌رود پای یخ و برف‌ها. آب را آماده می‌کند برای سربازان اما خودش با همان آب یخ بسته وضو می‌گیرد.»

عصر کرد

نامه‌های شهید همت سال 59 که سپاه پاسداران تشکیل شد پدرم نه تنها خود بلافاصله به عضویت آن درآمد بلکه اطرافیان و همشهریان دیگر را هم به این کار ترغیب کرد. زمانی که منافقان و کوموله‌ها در این مناطق فعالیت می‌کردند، در مناطق عملیاتی به مبارزه با آنها می‌پرداخت. شهر نودشه همان‌طور که گفتم در منطقه مرزی واقع شده و در یک موقعیت کوهستانی با راه‌های صعب‌العبور و زمستان‌هایی بسیار سخت است. همه اینها شرایط را برای کوموله‌ها، منافقان و دموکرات‌ها فراهم می‌کرد تا در این منطقه فعالیت کنند. حتی زمانی هم توانستند با همکاری همدیگر و با محوریت نیروهای رژیم بعث، نودشه را تصرف کنند. روستاهای اطراف نودشه همگی تخلیه شده بود و تنها اینجا مانده بود. پدرم به همراه شهید همت و شهید ناصر کاظمی که رابطه نزدیکی هم با هم داشتند.
در یک عملیات موفق توانستند در سال 60 نودشه را پس بگیرند و پاوه را هم آزاد کنند. در واقع در همان عملیات بود که شهید همت پدرم را به‌عنوان فرمانده عملیات‌ها و جنگ‌های نامنظم و چریکی منطقه منصوب کردند. هنوز هم نامه‌هایی که شهید همت برای انجام عملیات برایشان می‌فرستادند را نگه داشته‌ایم. تصاویری از آن روز را که نیروهای سپاه با همکاری بسیج، نودشه را از بعثی‌ها و کوموله‌ها پس گرفتند در خاطرم دارم. نیروهای مخالف از پاوه عقب‌نشینی کردند و به سمت مرز عراق فرار کردند. روستای نودشه در تمام مدت جنگ در متن وقایع بود. صدای بمباران، تیراندازی که در لابه لای کوه‌های برف گرفته می‌پیچید انگار جزیی از زندگی مردم شده بود. سال 66 بود که نودشه به دست صدام بمباران شیمیایی شد. هنوز هم آثار خرابی‌های آن در نودشه وجود دارد. البته خانواده‌های زیادی از نودشه هم شیمیایی شدند.
پیراهنی که ماندگار شد با اینکه پدرم فرمانده عملیات‌های منطقه بود اما همیشه خودش برای انجام عملیات ابتدا به شناسایی منطقه می‌رفت. اما بار آخر، عملیات به‌صورتی بود که بدون شناسایی منطقه به آنجا اعزام شدند. دستور انجام عملیات به یک باره صادر شد و آنها انگار فرصتی برای شناسایی نداشتند. 19 نفر بودند که برای دفاع از پاوه و ایران به منطقه نوسود رفتند. در آن عملیات که نامش محمد رسول‌الله‌ بود نیروهای منافقان و رژیم بعث با یکدیگر همکاری می‌کردند. دشمن دسته آنها را قیچی کرد و همگی در آن عملیات شهید شدند. تا مدتی پیکرهایشان در آن منطقه مانده بود.
کمی بعد با رایزنی‌هایی که سپاه انجام داد، پیکر شهدا به خانه‌هایشان بازگشت. وقتی پدرم را آوردند تمام نودشه از خانه بیرون آمده بودند. جای 20 گلوله روی تنش، پیراهنش را پاره پاره کرده بود. آن پیراهن را هنوز هم مادرم نگه داشته است. حتی بعدها از سپاه آمدند و آن پیراهن را برای موزه دفاع مقدس از مادرم خواستند اما او تصمیم گرفته بود آخرین پیراهن پدر را پیش خودش نگه دارد.»
***

عصر کرد

در مسجد زیارت‌عاشورا می‌خوانم از رضا می‌پرسم، واقعیت این است که دشمن در آن زمان هم مانند الان بسیار روی تفرقه انداختن بین شیعه و سنی حساب باز کرده بود، نظر پدرتان در این‌باره چه بود و واقعاً چگونه فکر می‌کرد؟ نوار ضبط شده‌ای از صدای پدرم موجود است که در آن با پدربزرگ و مادربزرگم درباره جنگ صحبت می‌کند. به آنها می‌گوید: «به خدا قسم شیعیان برادران ما هستند. در این جنگ صدام مسلماً ظالم است. باید برای مقابله با او و یک دنیا که پشت او هستند ایستادگی و وحدتمان را با برادرانمان حفظ کنیم. باید با هم برای پرچم اسلام و برای خاکمان با آنها مبارزه کنیم.» به ما هم آموخت مثل خودش فکر کنیم.
تا جایی که من می‌گویم هیچ اختلافی بین شیعه و سنی وجود ندارد. دلیلش هم این است که من و بسیاری از اقوام همسرمان شیعه هستند. تا به حال بارها پیش آمده که در زندگی اختلاف سلیقه داشته باشیم اما هیچ‌وقت اختلافمان به خاطر مذهب نبوده است، چون اصلاً اختلافی وجود ندارد. ما بارها با هم به زیارت حرم امام رضا(ع) رفته‌ایم. خودم در مسجد امام حسن مجتبی(ع) مجیدیه زیارت عاشورا می‌خوانم. اگر صدای خوبی هم داشتم برای مجالس ایشان مداحی هم می‌کردم. چه کسی می‌تواند بگوید که امام حسین(ع) حق نیست؟ وقتی پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند حسن و حسین جوانانی هستند که کلید بهشت در دست آنهاست. مگر می‌شود به آنها عشق نورزید؟ اگر گاهی برخی می‌خواهند به آتش اختلاف دامن بزنند باید بدانیم که کارشان همان کار استکبار است.
آنها می‌خواهند شیعه و سنی کمترین شناخت را نسبت به هم داشته باشند. چون اگر اهالی این 2 مذهب نسبت به هم شناخت پیدا کنند می‌بینند که نه تنها اختلافی ندارند بلکه چه نقاط مشترک زیادی هم بینشان وجود دارد. همان نقاط اشتراکی که باعث وحدت می‌شود و اگر شیعه و سنی با هم وحدت داشته باشند، آنجاست که خانه استکبار ویران خواهد شد. این روزها هم که مسئله وحدت باید پررنگ‌تر شود، جنگ الان یک جنگ فرهنگی است. خدا را شکر بار دیگر پیروان این 2 مذهب وحدتشان را در قبال توهین رسانه فرانسوی به پیامبر اکرم(ص) ثابت کردند. پدر بزرگم به زبان کردی شعرهای زیبایی می‌سرود. یکی از شعرهای زیبایش را به یاد دارم همیشه آن ایام این بیت روی لبش بود که می‌گفت: ‌شیعه و سنی فرقی نیه، رهبر ما خمینیه»
وحدت ادیان و مذاهب رضا کرد بهمن در تمام طول مصاحبه به وحدت بین شیعه و سنی و سایر اقلیت‌های مذهبی ایران تأکید دارد. به نظرم رسید با توجه به مطالبی که در مورد خصوصیات پدر برایمان تعریف می‌کند، باید این موضوع را هم از آن شهید بزرگوار به ارث برده باشد. با تأکید خاصی در مورد محله‌ای که در آن زندگی می‌کند می‌گوید: «ما در محله مجیدیه زندگی می‌کنیم. جایی که به نظر من یکی از نمادهای وحدت شیعه و سنی و مسیحیان ایران است. اینجا همه با هم در کنار هم در یک محله، در یک خیابان، در یک کوچه و آپارتمان زندگی می‌کنیم، بدون اینکه کوچک‌ترین مسئله اختلاف برانگیزی به وجود آمده باشد. از یک فروشگاه خرید می‌کنیم و بچه‌هایمان به یک مدرسه می‌روند و اصلاً اختلافی وجود ندارد. اکثر جمعیت کشورمان شیعه هستند اما شما ببینید که من به‌عنوان اهل سنت هر کجای این خاک که می‌روم حس غریبی ندارم. یعنی همه جای ایران راحتم و آرامش دارم. پدرم برای همین آرامش این آب و خاک جنگید و برای همین وحدت امروز ما مبارزه کرد. خاطرم هست وقتی که با جمعی از دوستانمان به مسافرتی رفته بودیم. برای نماز وارد مسجدی شدیم که همه برای نماز جماعت آماده می‌شدند، ما هم به سرعت وضو گرفتیم و به نماز جماعت پیوستیم. دست باز نمازمان را خواندیم درست مثل برادران شیعه مان. اما همه به سوی یک قبله بودیم و تنها همین مهم است و بس.»
یادمان نام و نام خانوادگی: شهید عمر کردبهمن
سال تولد: 1331
سال شهادت: 20/9/1365
محل شهادت: نوسود

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/306553/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جنجال داوری ال‌کلاسیکو؛ شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

16 گل در چهار بازی؛ بارسا دفاع رئال را اتوبان کرد!

بارندگی شدید بازی اینتر را قطع کرد!

بردن رئال اشک شزنی را درآورد!

خداحافظ؛ پایان حضور نورافکن در ملوان

سورپرایز حاج‌صفی در آخرین بازی!

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

گریه احساسی نقی معمولی در پشت صحنه سریال پایتخت + فیلم

افشاگری وحشتناک در مورد ستاره بزرگ موسیقی؛ پای تیلور سوئیفت به پرونده اخلاقی هالیوود باز شد

خداخافظی تلخ آلونسو با چهار گل خورده!

سازمان امور مالیاتی جزئیات توقیف اموال مودیان مالیاتی را منتشر کرد

روایت‌ رابعه اسکویی پس از بازگشت به ایران: ترسیدم اعدامم کنند!

افتتاحیه رسمی "شگستر" از ریست پالایشگاه کرمانشاه

همایش پیاده‌روی خانوادگی در سنندج

تعویق معرفی وزیر اقتصاد و دارایی؛ رئیس‌جمهور در مهلت قانونی اقدام می‌کند

یک نماینده مجلس خبر داد: احتمالاً مدنی زاده گزینه دولت برای وزارت اقتصاد است/ دولتی‌ها برای او با نمایندگان لابی می‌کنند

آبشار بل کجاست؟

ادامه جشن‌های جنجالی گاوی مقابل رئال

مشت‌زنان 4 تیم به‌دنبال رسیدن به نیمه‌نهایی لیگ برتر

خلاصه بسکتبال گلدن استیت واریرز - مینه سوتا تیمبرولوز

فراتر از اینتر؛ دشوارترین چالش جانشین کنده

سیوهای برتر نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

پالاد: حداکثر مبلغ قرارداد یک هندبالیست بین دو تا سه میلیارد هست

گل‌زنی به استقلال با انگیزه متفاوت نبود

نیوکاسل، چلسی را در خطر از دست دادن سهمیه قرار داد

مدافع سپاهان بازی با استقلال را از دست داد

ویرتز به این دلیل بایرن را ترجیح داد

«بی سروصدا» صاحب پوستر شد

آخرین خبرها از انتخاب وزیر اقتصاد جدید

خبر مهم درباره زمان معرفی وزیر اقتصاد/ تکلیف این وزارتخانه فعلا مشخص نمی‌شود

مخالفت فدراسیون اقتصاد سلامت با واردات کالاهای مشابه تولید داخل

رییس جمهور عجله‌ای برای انتخاب وزیر اقتصاد ندارد سه ماه هم فرصت دارد!

رفع تورم اولویت اصلی دولت نیست/ بغزیان: اگر مذاکرات به نتیجه برسد می توان انتظار داشت بطور مقطعی، وضع اقتصاد بهتر شود

چالش‌های گزینه وزارت اقتصاد چیست؟

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

حریفان دختران تنیس ایران در بیلی‌جین کینگ‌کاپ مشخص شد

جنون خرید؛ جیب‌ عامل تعیین کننده است نه مربی

اینزاگی سه بازیکن اینتر را کنار گذاشت

دغدغه بزرگ قلعه‌نویی رفع شد

ماموریت بزرگ آسنسیو؛ رهبر رئال در ال‌کلاسیکو!

محرومیت 12 بازیکن از هفته حساس لیگ یک